Безкоштовні Оголошення

Дозвіл на вивезення картин за кордон

Додати в обране
500

Для вивезення (пересилання, доставки, відправки) предметів мистецтва потрібен дозвіл - висновок державного експерта про те, що надана картина (скульптура) не є культурною цінністю національного масштабу, не є культурною спадщиною українського народу.

 

Це стосується випадків і пересилання поштою посилок, і перевезення особисто або перевізником через кордон.

 

Право на видачу таких документів мають тільки акредитовані Мінкультом експерти. Експерт-мистецтвознавець має перевірити наданий предмет у декількох реєстрах. Якщо предмет дійсно можна вивозити за межі України - він надає відповідний висновок. Ви прикріплюєте цей дозвіл до картини і предʼявлете його та митниці (або на пошті у випадку відправки посилки).

 

Цей документ потрібен митним органам (митниці) для того, щоб вас могли пропустити разом з картиною картиною. Представник митних органів не має спецальних знать в сфері мистецта. Тому, він має отримати документ, який надає вам право відправляти (пересилати, доставляти), перевозити предмети мистецтва за кордон.

 

Звертайтесь до галереї Дім художників. Ми працюємо з 2011 року та допомагаємо художникам, скульпторам та колекціонерам вивозити сучасні предмети мистецтва вже більше 10 років.

 

Закон, який регулює питання вивезення предмтеів мистецтва - "Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей". Більш детально порядок вивезення картин зазначено в Інструкції.

 

Так, наказом Міністерства культури було затверджено Інструкцію про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України.

 

Згідно з пунктом 1.3 цієї Інструкції культурні цінності - це об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне,  етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню,  відтворенню  та  охороні  відповідно до законодавства України.

 

Пунктом 1.4 чітко визначено - не підлягають вивезенню з України: 

- культурні цінності, які занесені  до  Державного  реєстру національного культурного надбання;

- культурні цінності,  які включені  до  Національного  архівного фонду;

- культурні цінності, які включені до Музейного фонду України.

 

Тому, якщо ваша картина (графіка, ікона, скульптура) не внесені до зазначених реєстрів - ваш предмет мистецтва можна вивозити за межі України.

 

Ми робимо документи віддалено за 1-2 дні. Ви надсилаєте нам фотографії та опис картин, а готові документи ми відправляємо вам Новою поштою.

 

сертифікат на вивезення картин

img7354
img9504-1
Україна
Київ
вул. Гетьмана Павла Скоропадського, 6а

Якщо у вас є які-небудь питання, будь ласка, зв'яжіться з нами.

Лінда
galleryodesa@gmail.com
+380677662255
Находится в: Інші послуги
Зареєструйтесь, щоб додати рецензію
Comments powered by Disqus 26